سازمان مدیریت صنعتی بیست و ششمین همایش عرصه یادگیری مدیران منابع انسانی را در مشهد مقدس برگزار می کند کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پی احیای پدیده ۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن
سرخط خبرها

سقوط تأمین اجتماعی با حذف حداقل دستمزد | مستمری‌بگیران دچار مرگ تدریجی شده‌اند

  • کد خبر: ۸۸۸۲۱
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۳
  • ۲۴
سقوط تأمین اجتماعی با حذف حداقل دستمزد | مستمری‌بگیران دچار مرگ تدریجی شده‌اند
علی دهقان‌کیا: از نماینده‌ها می‌خواهم با مطالعه طرح بدهند؛ اسیر دیدگاه‌های شتاب‌زده، بی‌حاصل و سودجویانه‌ی گروه‌هایی که حذف حداقل دستمزد را دنبال می‌کنند، نشوند.

به گزارش شهرآرانیوز، قانون کار، در رویکردهای کلی خود، تامین نیازهای طبیعی انسان را ملاک قرار داده است؛ نیازهایی مانند امنیت و منزلت. خدشه‌دار نشدن این رویکردها با تاب‌آوری جامعه ارتباطِ مستقیم دارد؛ چرا که امنیت و منزلت بنیادی‌ترین احساسات بشر نیازمندِ کار را تشکیل می‌دهد. ۲۹ آبانی که گذشت، یادآور همین نیازها بود؛ «سالروز تصویب قانون کار» از این جهت دارای اهمیت است که یادبودی برای این قانون و رویکردهای کلی آن محسوب می‌شود. امسال برگزاری مراسم ۲۹ آبان، با حواشی جمع‌آوری امضا برای تصویب طرح الحاق یک تبصره به ماده ۴۱ قانون کار، همراه شد. موضوعی که نمی‌تواند موجب سکوت کارگران و حتی بازنشستگان پس از این روز شود. به همین دلیل، با نگاه به تاثیر تصویب این طرح بر حوزه درآمدی سازمان تامین اجتماعی و آثار آن بر جنبه‌های آمرانه قانون، با علی دهقان‌کیا (رئیس کانون بازنشستگان کارگری شهرستان تهران و نماینده اسبق کارگران در شورای عالی کار)، گفتگو کردیم. 

قانون کار ایران در مسیر تصویب خود با چالش‌هایی مواجه شد که البته جنس این چالش‌ها به گونه‌ای بود که بعدها، سایه‌اش بر روی آن سنگین‌تر شد. این سنگینی چه آسیب‌هایی را به محیط روابط کار وارد کرد؟ 

قانون کار به سبب ذاتِ حقوقی خود که شامل نوعی حمایت‌گریِ مبتنی بر حقوق اساسی ملت است، در یک شرایط ویژه و مخاطره‌آمیز تصویب شد. مخاطره‌آمیز از این جهت که کارگر از حقوقی بهره‌مند شد که از همان ابتدا تلاش شد که به رسمیت شناخته نشوند. امسال هم با توجه به سخنرانی‌هایی که در روز ۲۹ آبان شنیدیم، از همین متن فاصله نگرفته‌ایم. با این حال، دولت‌ها به اجرای این قانون متعهد نبودند. برای مثال تبصره ۱ و ۲ ماده ۷ قانون کار جدی گرفته نشدند. هنوز دولت تکلیف موضوع قرارداد کار در مشاغل پروژه‌ای و فصلی را مشخص نکرده است؛ چرا که باید آیین‌نامه‌ی جامع آن را بنویسد و مشخص کند که مصادیق مشاغل پروژه‌ای و فصلی چیست و سقف مدت قرارداد برای این مشاغل را تعیین کند.

اگر این موارد مشخص شوند، ادارات کار و هیئت‌های تشخیص و حل اختلاف تکلیف خود را می‌دانند. در حال حاضر کارگران پیش از اتمام مدت قرارداد به راحتی از پروژه‌ها و مشاغل فصلی کنار گذاشته می‌شوند. از طرفی شرکت‌های سیمان، پتروشیمی و… را داریم که با وجود اینکه کارگران آن‌ها باید در قالب مشاغل دائم فعالیت کنند و قرارداد دائم داشته باشند، با قراردادهای ۱ ماهه، ۳ ماهه، روزانه کار می‌کنند. خطر اخراج این کارگران جدی است. قاعدتا اگر این امنیت شغلی به وجود بیاید، بر روی کیفیت کار و بهره‌وری تاثیر می‌گذارد؛ کارگر هم دغدغه‌ی از دست دادنِ امنیت خود را ندارد. خصلت قراردادهای موقت برای کارفرمایان و دولت این است که کارگران جوان به دنبال حرکت‌های صنفی نمی‌روند و هر شرایطی شغلی را تحمل می‌کنند. 

در بحث ماده ۴۱ قانون کار هم عینا همین وضعیت مصداق دارد؛ معیشت لنگ ترمیم مزد مانده است و از طرفی چون مزد مبنای تعیین مستمری بازنشستگان کارگری قرار می‌گیرد، همین وضعیت را عینا در حوزه مستمری هم شاهد هستیم. در حال حاضر چه میزان عقب‌ماندگی در این حوزه وجود دارد؟ 

در رابطه با ماده ۴۱ قانون کار شاهد تصویب دستمزدهایی هستیم که از اساس با روح حاکم بر این ماده در تضاد هستند. اگر از ابتدا درست عمل می‌شد، امروز، مشکل تامین نشدن امنیت معاش کارگران وجود نداشت. اینگونه، حداقل دستمزد با تورم و هزینه‌های زندگی رشد می‌کرد و حداقل امروز به ۱۱ میلیون تومان می‌رسید؛ البته تورم موضوعی نیست که از تسری آن به هزینه‌های زندگی و متعاقب آن افزایش دستمزد حمایت کنیم؛ چرا که تورم در نرخ‌های بالا قابل مدیریت نیست و هر میزان افزایش دستمزد را در کمترین زمان بی‌اثر می‌کند. با این همه، در حال حاضر حداقل‌بگیران دچار عقب ماندگی مزدی قابل توجهی نسبت به هزینه‌های تامین معیشت هستند؛ موضوعی که به واسطه ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی به حداقل مستمری هم تسری یافته است.

در حال حاضر، بازنشستگان کارگری، بین ۳ میلیون و ۷۰۰ تا ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان حقوق دریافت می‌کنند؛ در حالی که با این مستمری به زحمت می‌توانند هزینه‌های سبد مصرف ۱۰ تا ۱۳ روز خود را تامین کنند. در نتیجه شکافی که بین حداقل دستمزد و سبد هزینه‌های خانوار ایجاد شده است، به اندازه‌ای است که نمی‌توان هیچ توجیهی را برای آن تراشید! 

اخیرا جمعی از نمایندگان مجلس طرحی را امضا کرده‌اند که مبنای خارج شدن کارگاه‌های روستایی از شمول قانون کار است. در واقع در ادامه همان سیاست‌های سرکوب مزدی عمل می‌کنند که از سال‌های جنگ یعنی پیش از تصویب قانون کار در سال ۶۹ تاکنون در جریان است. این طرح چه عواقبی را بر جای می‌گذارد؟ 

بله، در این میان نمایندگان به دنبال اضافه کردن یک تبصره به ماده ۴۱ قانون کار هستند که بر مبنای آن کارگاه‌های کمتر از ۱۰ نفر کارگر از شمول حداقل مزد موضوع این ماده که طبق قانون باید هرساله با توجه به نرخ رسمی تورم و هزینه‌های زندگی تعیین شود، کنار گذاشته می‌شوند؛ موضوعی که می‌تواند مورد سوءاستفاده کارفرمایان متمول قرار گیرد. برای مثال یک نمایشگاه ماشین که خودروهای چند میلیارد تومانی را عرضه می‌کند، می‌تواند در قالب راه‌اندازی کارگاه در منطقه روستایی که حاشیه شهر واقع شده، کارگران خود را از حداقل دستمزد محروم کند. پرسش دقیقا همین است که چرا باید این کارگاه‌ها معاف شوند؟ با این وضعیت می‌تواند ۱۰ نرخ متفاوت برای حداقل مزد در ۱۰ کارگاه روستایی مستقر در یک ناحیه تعریف شود؛ یک کارفرما ۲ میلیون تومان دستمزد می‌دهد، یک کارفرما ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و… . 

حداقل‌ها باید در سراسر کشور رعایت شوند. مزد و مستمری‌بگیران دچار مرگ تدریجی شده‌اند. اگر شرایط اینگونه بماند باید یک خانواده کار کند، تا خرج یک نفر از اعضای خود را تامین کند. مزد توافقی در قالب سپردن کارگاه‌های کمتر از ۱۰ نفر کارگر به بی‌قانونی، موجب می‌شود که بخشی از جامعه توان معیشتی خود را به کل از دست بدهد. در حال حاضر ۶۰ درصد مزد و مستمری‌بگیران، زیر خط فقر ۱۰ میلیون تومانی و سبد معیشت حدود ۱۱ میلیون تومانی به سر می‌برند. انتظار ما از «مجلس انقلابی» این بود که به داد جمعیت وابسته به مزد برسد نه اینکه آن‌ها را چند پله دیگر به پایین پرت کنند. با این وضعیت کارگر دیگر چیزی را برای از دست دادن ندارد و ظرفیت اعتراضی‌اش را که به واسطه رواج قراردادهای موقت به تعلیق درآمده بود، را بروز می‌دهد. 

به نظر می‌رسد که طرح الحاق یک تبصره به ماده ۴۱ قانون کار، منابع سازمان تامین اجتماعی در صندوق‌های بازنشستگی، بیکاری و درمان را کمتر و بخش وصول حق بیمه این سازمان را دچار مشکلات اساسی می‌کند. عمق آسیب‌هایی که تصویب این طرح می‌تواند به دنبال داشته باشد، چه میزان است؟ 

این وضعیت به این صندوق‌ها آسیب جبران ناپذیری را وارد می‌کند و به طور جدی وضعیت سازمان تامین اجتماعی را بغرنج‌تر می‌سازد. سقوط سازمان تامین اجتماعی با طرح نمایندگان مجلس برای معافیت کارگاه‌های روستایی از حداقل دستمزد جدی است؛ چراکه نزدیک به ۴ میلیون کارگر حداقلی‌بگیر، حداقل ۳۰ تا ۵۰ درصد درآمد ماهیانه خود را از دست می‌دهند؛ درآمدی که در مجموع خود، مبنای کسر ۲۷ درصد حق بیمه قرار می‌گیرد. با سقوط تامین اجتماعی صندوق‌های دیگر هم فرو می‌ریزند؛ منظورم صندوق‌های کشوری و لشکری است که در سال ۱۴۰۰، مجموعا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از دولت بودجه دریافت می‌کنند. تامین اجتماعی با حدود ۲۹۰ هزار میلیارد تومان تعهدات سالیانه، حدود ۳ برابر این صندوق تعهدات دارد که با این حساب این تعهدات هم روانه‌ی حساب‌های دولت می‌شود تا با نرخ تصاعدی در بودجه سال‌های آینده قرار گیرد. از این منظر، تصمیم معاف‌سازی کارگاه‌های کمتر از ۱۰ نفر از ماده ۴۱ قانون کار، بسیار خطرناک است؛ اگر به قانون تبدیل شود، دیگر این نمایندگانی هیچ جای دفاعی برای خود باقی نمی‌گذارند.

به جای این تصمیم‌های مهلک، دولت و مجلس باید ۸۹ هزار میلیاردی که امسال باید در قالب رد دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی واگذار شود را پیگیری کنند. در حال حاضر علی‌رغم اینکه در بودجه سال گذشته ۳۲ هزار میلیارد تومان سهام شرکت‌های دولتی به سازمان واگذار شد، تامین اجتماعی به بانک رفاه کارگران مقروض است. کسری ماهانه ۵ تا ۶ هزار میلیارد تومان در تامین اجتماعی یک واقعیت است. 

اخیرا با مقام‌های کشور جلسه‌ای داشته‌اید که تبعاتی را که از آن‌ها یاد کرده‌اید را متذکر شوید؟ 

با آقای آقامحمدی، از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، جلسه‌ای داشتیم. هشدارهای لازم را در رابطه با ضرورت اصلاح ساختار سازمان و بدهی تامین اجتماعی به دولت را به ایشان منعکس کردیم. در رابطه با تبعات واگذاری شستا و بانک رفاه کارگران هم هشدار دادیم و یادآور شدیم که اگر این اتفاق رخ دهد، هزینه‌های گزافی را برای نظام خواهد داشت. سازمان تامین اجتماعی مبتنی بر حق بیمه‌های کارگران و سهم کارفرمایان از آن اداره می‌شود و دولت تنها ناظری در ساختار آن محسوب می‌شود که البته بیشترین حضور را در آن نسبت کارگران، بازنشستگان و کارفرمایان دارد. دولت در هر ماه به میزان ۴۵۰۰ میلیارد تومان را از جیب سازمان برمی‌دارد، آنهم برای میهمانان ناخوانده‌ای که تنها ۷ درصد حق بیمه سهم کارگر را می‌پردازند؛ منظوم قالیبافان، کارگران ساختمانی و… است. در کلیت کار، سازمان تامین اجتماعی مجری تعهدات حاکمیت در خصوص بیمه‌ی آحاد جامعه است. می‌توان گفت که سازمان به سبب متمایل شدن به دولت و سهم دادن به آن هم پیاز را خورد، هم فلک شد، هم پول داد! 

خبرهایی در مورد محاسبه سود طلب سازمان تامین اجتماعی به دوش می‌رسد که اگر واقعیت داشته باشند، طلب سازمان توسط دولت سیزدهم هم به درستی لحاظ و پرداخت نخواهد شد. ماجرا چیست؟ 

بله، علی رغم اینکه با شکایت بازنشستگان، رای هیئت عمومی دیوان را بر علیه دولت دریافت کردیم، دولت بدهی‌اش را بر اساس قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی پرداخت نمی‌کند و خبرهای رسیده با ما حاکی از این است که دولت نمی‌خواهد زیر بار رای هیئت عمومی دیوان برود و بدهی‌اش را به نرخ روز و بر اساس اوراق مشارکت پرداخت کند. متاسفانه زمزمه‌های محاسبه سود طلب سازمان تامین اجتماعی به نرخ ساده به گوش می‌رسد. این در حالی است که ۹ اقتصاددانی که سال گذشته برای محاسبه میزان واقعی طلب سازمان تامین اجتماعی اقدام کردند، دریافتند که میزان واقعی این طلب بر اساس نرخ بازدهی بازارهای مختلف تا بیش از ۱ تریلیون و ۴۵۰ هزار میلیارد تومان هم می‌رسد؛ در حالی که امروز بر مبنای نرخ اوراق مشارکت تا ۴۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود. 

در قضایایی که از آن‌ها یاد کردید، غفلت نمایندگان مجلس هم مزید بر علت شده است. برخی می‌گویند که نماینده‌ها هر طرحی را امضا می‌کنند و خیلی از تبعات آنها باخبر نیستند؛ البته به نظر می‌رسد که عده‌ای هم بسیار آگاهانه پای این طرح‌ها را امضا می‌زنند. افرادی که با نمایندگان مجلس تعامل کرده‌اند، می‌گویند که این فضا برای آن‌ها چندان غریب نیست؛ چرا که برخی از نمایندگان ادوار گذشته طرح‌هایی را امضا زده‌اند که از ماهیت و جهت‌گیری آن‌ها خبر نداشته‌اند و صرفا به سبب رفاقت با جریان‌های طرفدارِ طرح‌ها، امضای خود را به آن‌ها اجاره داده‌اند. در واقع به نوعی با حق امضا با هم بده‌بستان کرده‌اند. در مورد این طرح هم مسائلی مطرح است.

من از نماینده‌ها می‌خواهم با مطالعه طرح بدهند؛ اسیر دیدگاه‌های شتاب‌زده، بی‌حاصل و سودجویانه‌ی گروه‌هایی که حذف حداقل دستمزد را دنبال می‌کنند، نشوند. نمایندگان بدانند چه مصوبه‌ای را امضا می‌کنند. هر طرحی که زیر دستشان می‌فرستند بدون اینکه جنبه‌های مختلف آن را درک کنند، امضا نکنند. از آن‌ها می‌خواهم که به عنوان قانوگذار ماشین امضای سودجویان تبدیل نشوند. نماینده اهر و هریس در مجلس، از نمایندگانی است که طرح الحاق یک تبصره به ماده ۴۱ قانون کار را امضا کرده‌اند. زمانی که به او اعتراض کردیم، از آن اعلام بی‌خبری کرد! اگر ایشان این طرح را آگاهانه امضا نکرده، پس چگونه از او امضا گرفته‌اند؟ چرا طرحی با این ابعاد گسترده اجتماعی و سیاسی باید نخوانده امضا شود؟

آیا نمایندگان پی نبرده‌اند که سازمان تامین اجتماعی همین حالا هم با سیلی صورت خود را سرخ نگه می‌دارد تا در انتهای ماه واژگون نشود. نماینده‌ی مجلس به جای پیگیری اجرای مصوبه‌ی واگذاری ۸۹ هزار میلیارد تومان از دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۰، سهم همان اندک بیمه پردازان را هم از سبد سازمان حذف می‌کند! البته اگر نمایندگان، قانونی را تصویب می‌کنند که به اجرای آن اعتقاد ندارند، بحث دیگری است. نماینده باید در طول سال رصد کند، که قانونی را که وضع کرده توسط دولت اجرا می‌شود یا نه؛ البته ما از دولت انتظار داریم که عملکرد بهتری را از خود نشان دهد؛ سپاه و بسیج هم مهمترین ذخایر انقلاب هستند. در نتیجه به سبب حضور بخشی از آن‌ها در دولت سیزدهم و در میان نمایندگان مجلس، انتظار داریم که وضعیت را بهتر از سایر دولت‌ها درک و سامان دهند.

منبع: ایلنا

اخبار ویژه بازنشسته‌ها در لینک زیر:

instagram.com/bazneshasteh.news

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
0
1
تمام شرکتها بانکها صندوقهای بازنشستگی ورشکسته اند حالا نوبت تامین اجتماعی شده اقای نمایندها دست بکارشوید این صندوق راهم ورشکسته کنید
اسمعی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
0
0
همه کارشناسان نمایندگان وزرا رییس جمهور وو...زمان سخنرانی از حقوق کم و پایمال شده کار گرو بازنشسته نطق می فرمایند پس چه کسی مانع بهتر شدن این وضعیت هست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
0
0
سلام شاید فکر میکنند یک ده آباد بهتر صد تپه خرابه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
0
1
سلام وقت بخیر
اقایان نماینده خودشون از روستاها رای جمع میکنن زمان رای گیری همین که پا به مجلس میزارن یادسون میره کی بودن و از کجا امدن خوب حق دارن حقوق چند صد میلیونی و خانه و ماشین کیه که از حال ملت عافل نکنه و بچه هاشون بفرستن امریکا و کانادا چکار دارن یک کار بدبخت یا بازنشسته باید چطوری روزگار خودش و خانواده اش بگذرونه کجاست عدالت علی دم از شیعه علی میزنیم و عدالت یک عدالت وجود ندارد کجاست ببین مردم با چه فلاکتی شب رو روز میککن و از لینده فرزندشون بینه دارن ما 40 سال که گذشته سوخته شدیم با جنگ با استرس و فرزندان ما بدتر فقط به خاطر یک عده بی سواد که امدن ادا دانش و سواد میکنن و ایران و ایرانی از منزلت انداختن به خدا واگذار میکنم تا خودش حاکم بر این ظلم باشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
0
0
تأمین اجتماعی اگر برای بازنشستگان حقوق خوبی نداره حداقل برای پرسنل تأمین اجتماعی که داره در شهر درگز وقتی برای کاری مراجعه میکنی اونا از سن ورفتار شما قبل از معرفی میدانندبازنشسته ای. طوری میفرستن دنبال نخود سیاه .بعد هم با همکارهاشان میخندند...با بازنشستگان تفریح میکنند فقط مگه خدا بداد ما.برسه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
1
2
خوب هر چی فشار بیشتر کنن رو مردم اخر کار این حکومت نزدیکتر میشه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
0
1
اینکار در جهت تکمیل حلقه برده داری نوین در ایران هست.
احمد احمدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
0
0
سلام اینقدر شعار ندهید کار واقعی برای این قشر انجام بدهید با این هزینه های سر سام اور چگونه زندگی کنیم پول دارو و هزینه ها ی آب و برق به فکر مردم باشید
نوش
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
0
0
بجای کسر درامد بازنشستگان ، متخلفان و اختلاص گران تامین را تنبیه گنید و اموال ان را به سازمان برگردانید . ملت یه عمر از درامدشون به نرخ روز به صندوق بیمه پول واریز کردند . اگر همان مبلغ را هر ماه یه تکه طلا میخریدن ، الان با کیفیت بهتری زندگی میکردن .
پول را گرفته الانم از زیر تعهدات شانه خالی میکند؟
پول زوری که تامین ازمن و هزاران نفر دیگه گرفته الان قراره این طوری بازپرداخت بشه؟؟
بازنشسته
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
0
0
واقعآ خدا عمرتون بده که خودتون ابراز میکنید باحقوق 3 میلیون 3 میلیون نمیشه زندگی کرد پس ما که حقوقمون 1میلیون 200 هست چی بگیم ازتون خواهش میکنم صدای مارو به مسئولین محترم برسونید ممنون
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
0
0
به خدا خونه وزندگتون مردبه آتش میکشند مگر ماها چقدر حقوقه میگیرم که میخواهد اون خراب بشه بر حقوقه های ۳۰ میلیونها یا کشوری ولشگری کم کنیید نه مال تمینه اجتماعی من با حقوقه ۱۳۰۰ زندگی میکنم با یک دختر بچه ۱۰ جا هم کار میکنم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
1
0
بخدا ادم نمیداند گریه کندیا بخند به افکار لا ابالی نمایندگان که عمل کردشان شده مثل اربابان سرخ پوستها
سید علی اکبر حسینی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
2
0
اگر مسولان واقعا دلسوز مردم هستند حقوقها را با نرخ تورم واقعی افزایش دهند وبرای جبران بودجه از حقوقهای بالای ده میلیون تصاعدی مالیات بگیرند تا این شکاف طبقاتی عجیب کمی تعادل و کم شود.
خدا
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
0
0
موندم ک چرا اینهمه سال پول مردم خوردید الان سختتون پسش بدید از گلوتون پایین نره ان شالله
محمدیبه
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
1
0
به نظر مسولین ما چه نظر بدم کشور ما نه امنیت َشغلی نه امنیت جانی بازنشسته که ۳۵در شغل نانوایی گرما سرما طوفان سیل زلزله برف جان خودمان راخدمات رسانی فداکردیم با ۴۸۰۰ حقوق یک خانواده ۵ نفری الان هم کمردرد وارص پا خانه نشین شدیم نه دولت نه مسولین خوبی داریم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
0
0
من نظرم اینه لطفاً سعی کنید از آدمهای عاقل و فهمیده ودرست و حسابی در هر منصبی استفاده کنید
قدرت زریان
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۳۰
0
0
هیچ عدالتی وجود ندارد.
م
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
0
0
معلولان شدید تو کرانی زجر میکشند مسعولان‌کحایید دقیقا_؟؟؟
با سلام به همه مسعولان و وزیران محترم جمهوری اسلامی ایران از جنس محرومان ،و انقلابی،مردعمل،مرد میدان، ریاست محترم بنیاد مسکن و و‌ریاست محترم قوه قضاییه ،ریاست محترم ریس مجلس و نمایندگان‌ مجلس و ریس ادارجات کمیه امداد و سازمان بهزیستی لطفا ما معلولان‌ و‌مددجویان با خودتان مقایسه نکنید؟ که توان خرید خونه نداریم در حال حاظر گرایه ای خونه گرفتیم نه توان خرید خانه ونه توان وام برداشتن هیچ کدام نداریم و اندک پولی که ماهانه واریز میکنید تنها پول دارو دکتر کفایت نمیکند اونم سرپرست خانواده بیمار باشه پس با کدوم پول خونه یا وام برداریم ؟ خواهشمندیم به فکرمدجویان باشید و خواهشمندیم پول سهام عدالت فر‌شندگان از سال ۹۹ واریز کنید
و ریاست محترم بهزیستی حق پرستاری همه معلولان شدید و خیلی شدید واریز کنید بنده سه عنوان معلولیت شدید دارم ندیدم حق پرستاری تا الان
مددجویان مستحق خانه رایگان هستند
مددجویان در این شرایط سخت و گرانی شدید چطور جهزیه فرزندانشان تهیه کنند؟ لطفا براي خرید جهزیه دختران مددجویان کمک ۵سال بیشتره درخواست یه سمعک داردم بهزیستی پی در پی حضوری هم رفتم هیچ کسی جواب گو نیست چگار کنیم به کجا مراجعه کنیم؟
چرا پستهای منو اشتراگ نمیزارید سپاسگزارم اشتراگ بزاربد پست های منو ممنون
م.ب
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
0
0
تامین اجتماعی یک صندوقی است که درآمد بالا و کلی شرکت دارد شرکت های شستا و خیلی درآمدهای دیگه مگه اینکه دولت می بایست پول و شرکت های بالا کشیده تامین اجتماعی به خود این صندوق برگردونه
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
0
0
سلام ماده 111توقانون نوشته شده کنه ازکارافتاده با1/900باهزینه درمان سنگین قلب چشم دیابت در گردن کمر پای بی حس بدون درآمد دیگه که بعضی بازنشسته ها کار پاره وقت دارن من راه رفتن برام مصیبته دیگه بریدم هستم ماه که میا معده درد می‌گیرم روزشمار ازکارافتاده کردن چشم دیابت زده آب مروارید داره یکیشون عمل کردم یکیش مونده چطور ازپس مخارجش برلیان شکم 4نفرم روسی کنم زخم زبان بچه هاروچکنم این حقوق سال 75میگرفتم
نورزی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
0
0
باز دیوار ی کوتاه تر از ما گیر نیاوردن مثل همیشه سنگهاشون ما بد بخت ها باید بخریم
رسول
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
0
0
مجلس انقلابی !!!
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
0
0
قانونی وضع کنن که تامین اجتماعی ازیوغ دولت خلاص بشه وگرنه دولت بیپول توهرکیسه ای دست میکنه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
0
0
بزرگواران دلسوز ضمن تشکر از گزارش واضح وشفاف ورو شن تان : خری که از نرفت تو تویله از ته میکنندش در تویله یک بار عام راه پیمایی دریافت حق مسلم از ناکسا ن و نامردان زبان نفهم روباه صفتان را باتجمعی که میکنیم در کل ایران بااینها یکسره خواهیم کرد مطمعن باشید
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->